Inilah OST Drama Korea Yang Wajib Ada Di Playlistmu

1. I’ ll Leave You– Lee Sun Hee

Ialah biduan dengan julukan Queen of Ballad, Lee Sun Hee berhasil mengantarkan salah satu OST dari drama yang bertajuk“ The Red Sleeve”. Dalam drama ini Lee Sun Hee mengantarkan lagu OST yang bertajuk“ I’ ll Leave You”. Lagu ini berhasil membuat perasaan para pendengarnya jadi turut terpotong.

2. Christmas Tree

Lagu yang bertajuk“ Christmas Tree” ini ialah lagu OST dari drama terkenal yang bertajuk“ Our Beloved Summer”. Lagu yang mempunyai opini memasygulkan amat sesuai dipadukan dengan segmen dalam drama yang melow.

3. Love, Maybe

Jadi salah satu lagu OST terpopuler, lagu yang bertajuk“ Love, Maybe” ini ialah lagu OST dari drama yang tidak takluk terkenal bertajuk“ Business Ide”. Saking populernya lagu OST ini, lagu ini terbuat dalam 3 tipe ialah yang dinyanyikan oleh MeloMance yang ialah biduan asli dari lagu ini, terdapat pula tipe Secret Number serta pula tipe dari pemerannya ialah Sejeong.

4. Starlight– Taeil

Dinyanyikan oleh Taeil, lagu yang bertajuk“ Starlight” ini telah sukses mencuri atensi para pemirsa semenjak lagu ini timbul dalam trailer drama“ Twenty Five Twenty One”.

5. Go!– DK Seventeen

Dinyanyikan oleh salah satu member dari Seventeen yang bernama DK, Lagu“ Go!” ini ialah lagu OST dari drama Twenty Five Twenty One yang mempunyai melodi yang mengasyikkan.

6. Fly Away– CNU B1A4

Ialah lagu OST dari drama terkenal“ Ghost Doctor”, lagu yang bertajuk“ Fly Away” ini dinyanyikan oleh member dari tim B1A4 yang bernama CNU. Lagu ini menceritakan mengenai bujukan buat bankit balik sehabis hadapi keterpurukan.

7. Wishes– Jamie Miller

Mempunyai melirik yang amat memasygulkan, lagu OST yang bertajuk“ Wishes” ini ialah lagu dari drama terkenal“ Snowdrop”. Ialah lagu yang dinyanyikan oleh Jamie Miller, lagu ini amat berhasil melukiskan cerita mengenaskan dari kedua aktor dalam drama ini.

8. Melting– CHEEZE

Ialah lagu OST dari drama bertajuk“ Forecasting Love and Weather”, lagu yang dinyanyikan oleh CHEEZE yang bertajuk“ Melting” ini ialah salah satu lagu OST dengan melodi yang gampang buat didengarkan.